Køb af bil eller Leasing │ Få rådgivning hos bilforhandler Linderoth i Vejle

Køb eller leasing

Køb eller leasing
Skal jeg købe eller lease?

Da vi ønsker at være en kompetent og seriøs rådgiver på vores felt, så er ovenstående spørgsmål svært at give et 100% konkret resultat på, eftersom det ene ikke er mere rigtig eller forkert end det andet.

Det handler meget om ens bil temperament og økonomi.

Ved køb ved du hvad du har og ejer din bil. Dette er stadig den største del af befolkningen der kører efter denne model. Bilen kan enten betales kontant, eller finansieres via banken eller et finansieringsselskab som samarbejder med os.

Ved leasing ved du fortsat hvad du har, men ejer i princippet ikke din bil, og dog! Operationel leasing er udtryk for at du blot afleverer bilen retur efter endt leasing – her er der kilometer begrænsning på. Finansiel leasing hæfter du selv for restværdien – denne kommer vi i øvrigt tilbage til senere. Ved finansiel leasing er der ingen kilometer begrænsning, men disse er ikke helt uvæsentlige, da de anvendes til fastsættelse af restværdien.

Ved leasing opnås en større fleksibilitet, såfremt du er typen der har ønske om oftere udskiftning.

Grundlæggende er alt i dag flexleasing (udtrykket for, at vi som leasingselskab betaler kun registreringsafgift for den periode du anvender bilen). Så er det blot spørgsmålet om det er privat-, erhvervs-, eller split- eller sæsonleasing.

Uanset hvilken form for leasing du vælger skal du huske et vigtigt parameter – restværdien! Der er mange tilbud derude, hvor der imponeres med en MEGET lav månedlig ydelse.

Ens gode fornuft plejer at sige, er noget for godt til at være sandt, så må der være noget om det. Det er desværre ikke anderledes når det kommer til leasing. Det er vigtigt at afskrive på restværdien og denne afskrivning bestemmes af kørte kilometer og løbetid. For høj restværdi vil give en lav ydelse, men dette er kun sjovt på kort sigt, da regningen lurer om 12, 24 eller 36 måneder. Ingen synes det er sjovt at tegne sig for en restværdi som er meget højere end hvad bilen er værd.

Ovenstående er blot et kort indsigt i leasingen, hvilken aldrig vil slå den personlige og face to face rådgivning. Venligst til hver en tid kontakt Bjarke eller Ermin for et uforpligtende møde og snak om hvad der bedst svarer sig for din privat- og virksomhedsøkonomi når det kommer til køb eller leasing. 

Privatleasing

Ved privatleasing er tingene ikke ret meget anderledes end ved traditionelt lån – andet end lånet skrives ned til nul og leasingen har en restværdi.Ved privatleasing opnår du som leasingtager to meget vigtige ting – budgetsikkerhed og fleksibilitet. Budgetsikkerheden gør, at du kender din omkostning til bilen her og nu, og hele leasingperioden ud. 

Læs mere om privatleasing hos Linderoth

Erhvervsleasing

Ved erhvervsleasing tegner din virksomhed, hvis du er indehaver af sådan en, eller din arbejdsgiver sig på kontrakten. Her er mekanismerne de samme som ved privatleasing, blot er der noget momsfradrag i spil som der ikke er ved privat.

Læs mere om Erhvervsleasing hos Linderoth

Splitleasing

Ved splitleasing er der tale om en overbygning af erhvervsleasingen, hvor den største forskel er beskatningen. Denne vil du som bruger slippe for, eftersom man ”splitter” 

Læs mere om splitleasing hos Linderoth

Sæsonleasing

Sæsonleasing anvendes ofte på lidt mere eksotiske biler, hvor behovet for at have plader på kun er 3-6 måneder om året. Der har vi muligheden for at lave korttidsleasing eller leasing med 6 mdr. aktiv og 6 mdr. passiv leasing.

Læs mere om sæsonleasing hos Linderoth

   

“Vi er ikke tilfredse, før DU er yderst tilfreds.”